Orkid di Telapak Tangan

Macam best lagi gempak je tajuknya.
My wife cakap tangan hubbynya yang besar gemalai menghilang dan memudarkan seni kecantikan bunga, layan jelah..huuhuhuh
Lepas tengok bunganya yang cantik di rumah Kak Tina hadiah daripada suaminya tercinta dan lihat betapa panjang tangkainya melebihi 1.8 meter di blog orchidmama.
Akhirnya orkid ni merasa gak jadi anggota keluarga terbaru rumah Nombor 8.
Bilelah nak berkembang si kudup nih.
Sila abaikan jari-jemari yang cukup makan nih.
Macam mana hati tak tertawan, terus BP jatuh dek ketenangan hati.
Syukur Alhamdulillah.
Menyengat betullah bellina dibeli dari Kak Tina.
Unikkan pokoknya? Macam malu2 gitu.
Nampak menyelerakan pulak time malam.
Nyum Nyum kata anak lelaki saya, Ahmad Umar Tufail.
Macam mahal je...dua kuntum tetapi berlainan warna. cunnn!
Ini bukan orkid nih.
Hippeastrum Roseum - First time berbunga di rumahku. Saya tanam depan pagar rumah. Diambil dari rumah mak. Kiranya koleksi pertama lily. Namanya kudapat daripada amaryllisgarden.blogspot.com
Terima kasih tak terhingga buat kak Shida, penunjuk arah ke blog tersebut. Sambal Johnny's. Rindu pulak makan kat sana.
Kalau rasa nak menu arab, baik singgah sebentar di blog sepupu saya nih:
http://blograntau.blogspot.com
tengah kenduri gamaknya.
Alhamdulillah.

2 comments:



juliadam said...

a kamal,

masa akak suruh awak pilih bellina tuh, akak berharap sangat awak tak pilih yang itu sebab itu koleksi kesayangan akak.Bukan yang lain tak elok ,cuma yang itu akak dan aisyah yang pilih.
tapi rupanya ia juga menarik minat awak. kalau awak tengok, daunya memang unik dan petal bunga lebih lebar dan nampak tersusun, wangi pun sampai ke petang.

chekamala said...

hihiihih, my wife pilihkan, dia cakap daunnya unik, tak pernah jumpe. (mmg tak pernah tgk pun)

Post a Comment